Se zice că 50 de lei sunt noii 10 lei! Și poate ca e puțin exagerat, dar azi România a înregistrat cea mai mare inflație din ultimii 18 ani. La voi cum s-a schimbat puterea de cumpărare?
De 8 Martie să ne gândim la femeile și mamele din taberele de refugiați ucrainieni. Pentru că nu se aștepta nimeni ca de 8 Martie… cel mai bun cadou să fie un semn de la cei rămași în Ucraina.
Piesele au început să cadă. Cât de mult vor cântări în deciziile militare ale Kremlinului rămâne de văzut.
Ianuarie este considerată cea mai depresivă lună a anului. Motivele sunt evidente. Dacă nu suntem atenți, fake news ne poate da și mai multă anxietate. De aceea, recomandăm mereu verificarea surselor.
Protestele din Kazahstan au fost reprimate prin violență extremă. Ce bine că specialiștii ruși au ajuns în Almaty ca să întărească încrederea populației în stat.
Din vacanță ne întoarcem la work... from home, din nou. Numărul cazurilor crește și valul 5 e aici, chiar dacă nu ne place să recunoaștem asta.
Tactică de negociere sau amenințare pe bune? Rusia pune la încercare nervii NATO, dar mai ales ai ucrainienilor.
Să citim și notele de subsol: banii vor fi returnați dacă implementarea nu se face conform proiectului.
Test Fashion - brought to you by Flavio Testacii. Am zis să mai detensionăm puțin atmosfera cu o ilustrație :)
9 victime în incendiul de la ATI - Constanța. Dar oare vom știi câți vor muri în urma distrugerii acelor paturi ATI?
Interasant de văzut cum va schimba plecarea Angelei Merkel dinamica relațiilor UE cu partenerii externi și cu figurile mai dificile din interior.
Cursele speciale se întorc mai mult goale din Kabul, în timp ce mii de cetățeni afgani sunt disperați să părăsească țara.
O încălzire de 3 grade Celsius va avea efecte catastrofale asupra climei. Dar se pare că spre asta ne îndreptăm. Busu, ai legătura!
Telenovela din PNL continuă. Cine va avea inima frântă în următorul episod? Așteptăm cu sufletul la gura.
SRI a intrat pe fir! Sau măcar vorbim de un început. Serviciul Român de Informații (SRI) s-a pronunțat în premieră în legătură cu un fenomen extrem de periculos, care s-a amplificat enorm de la debutul pandemiei : fake-news.
De 1 Iunie, ne aducem aminte de cum era pe vremuri, atunci când eram mai mici. Nici cei mai tineri nu sunt scutiți de bucuria melancoliei. Noi la TSP vă urăm un 1 Iunie ca pe vremea voastră, oricare ar fi fost aceasta.
Roman Protasevici a fost arestat la Minsk după actul de piraterie aeriană din partea Belarusului. Europa 2021.
Conflictul israelo-palestinian pare că are o dinamică simplă, dar care nu duce nicăieri. Din păcate, însă, tragedia vieților care se pierd nu sensibilizează niciuna dintre parți.
Chiar dacă Bill și Melinda Gates divorțează, asta nu va afecta cu nimic activitatea fundației Bill & Melinda Gates.
Sub presiune, echipamentele și oamenii cedează. De aceea, simțul nostru critic si dorința de a-i proteja pe ceilalți nu trebuie să cedeze niciodată. Suntem alături de familiile victimelor.
Teoriile conspirației alimentează o furie colectivă împotriva sistemului. În acest context, nu este o surpriză că asistăm la manifestări ca cele din ultimele zile.
Dilema protestatarului anti-mască: „sunt mai ușor de identificat și amendat fără mască! Dar cum pot să strig jos-masca dacă am masca pe față?”
Un efect secundar al campaniei de vaccinare este o doză serioasă de cunoștințe despre orașele și satele din România.
Azi sărbătorim Ziua Femeii, dar în Myanmar, a fi femeie înseamnă azi mai mult ca niciodată. Protestatarii au atârnat hainele femeilor pe sârme, pentru a ține forțele de ordine la distanță. În Myanmar se zice că dacă treci pe sub hainele femeilor îți pierzi norocul. Așadar, forțele de ordine păstrează distanța.
Lumânarea Amnesty International s-a stins pentru Aleksei Navalnîi. Organizatia retrage opozantului rus calificativul de 'prizonier de conştiinţă' pe care i-l atribuise în luna ianuarie.
Pandemia a schimbat modul în care celebrăm sărbătorile naționale. Nu-i nimic, asta ne ajută să apreciem și să ținem mai mult la ce este al nostru. #micaunire #24ianuarie
Șoferul cu nr. 46 pentru democrația SUA. Sigur trebuie s-o bage în service. Fostul proprietar nu prea a avut grijă de ea.
Update: Arestat la scurt timp după aterizarea la Moscova, Alexei Navalnîi rămâne în arest pentru 30 de zile.
Cureaua poate ține loc și de calendar, pentru ultimele zile ale lui decembrie. Recomandăm să aplicați gândirea critică și în chestiuni de pofte românești.
Informarea este esențială pentru a reduce anxietatea față de vaccinarea împotriva COVID-19. Cu cât știm mai multe, cu atât avem mai mult control. Ține minte: citește, verifică, înțelege!
Autoritățile nu recomandă vizitele de Sărbători. Dar asta nu ne oprește să oferim la fel cum o făceam până acum.
De ce partidele extremiste sunt mereu "surprize" la alegeri? În acest caz, sondajele s-au dovedit instrumente imprecise.
(Plămân) stâng-drept, stâng-drept, stâng-drept. Prezent O2!! - aceștia sunt eroii anului 2020. Chiar dacă parada nu se ține anul acesta, credem ca așa ar fi normal să arate.
Anul acesta, parada nu se mai ține. Dar asta nu ne împiedică să ne imaginăm cum ar fi arătat parada cu eroii anului 2020, medicii.
Chiar dacă probabilitatea unui al 3-lea Război Mondial așa cum ne imaginăm noi este mică, asta nu exclude metode hibride de conflict, prin care marile puteri încearcă să-și extindă influența globală.
Se discută mult despre Pfizer VS Moderna în ultimul timp. Din perspectiva oamenilor, pot funcționa și împreună, atâta timp cât ajută la ameliorarea pandemiei.
Vești bune astăzi, Republica Moldova isi recapătă din puteri în fața Rusiei. Felicitări, Maia Sandu!
Oare cât mai rezistă Trump Tower? Stăm cu ochii pe numărătoare, de soarta câtorva state depind următorii 4 ani ai Americii.
Cum vrea Trump să câștige alegerile prezidențiale. Încă de ieri, acesta a tot postat pe Twitter că în statele în care a câștigat Joe Biden votul a fost fraudat, și cere insistent renumărarea voturilor.
Poate votul pentru alegerile prezidențiale să divizeze și mai mult SUA? Oricare ar fi rezultatul, America e puternic polarizată.
Dacă ar fi să lansăm o carte, ar fi o carte de colorat, dedicată special americanilor. Astăzi e ziua lor de colorat serios. Să le urăm succes.
Mai e oarbă justiția? Amy Coney Barret este noul judecător de la Curtea Supremă din SUA. Republicanii au acum 6 judecători, în schimb democrații au doar 3.
După ce a transformat Noua Zeelandă într-un exemplu de luptă împotriva COVID-19, Jacinda a luat avânt și a trecut relaxată linia de sosire pentru un nou mandat de președinte.
O mare parte din public devorează hate speech-ul și lucrurile senzaționale, cele care conțin foarte multe fake news. În aceste condiții, se pune tot mai mult problema cenzurii social media.
Bătaie mare pe TikTok. Citiți mai multe despre războiul digital dintre SUA și China în secțiunea Analize.
Chiar dacă au făcut toate eforturile necesare pentru a-și proteja clienții, managerii restaurantelor se găsesc din nou în situația de a suspenda o mare parte din activitate. Puțini se pot baza doar pe delivery și asta în orașele mari. Mulți se plâng că noile restricții împotriva COVID-19 le vor închide porțile definitiv. În spatele lor se află zeci de mii de oameni care își pot pierde joburile.
Dezbaterea electorală ce a avut loc recent în SUA a fost una aprinsă, atipică pentru niște candidați la postul de președinte al Americii. Câștigătorul îl vom afla pe 3 noiembrie.
O dată la 4 ani, noi facem jocurile. Așadar, cu toate măsurile de precauție și distanțare socială, vă încurajăm să vă duceți duminică la vot pentru alegerile locale. Fiecare vot contează!
Zilele acestea trăim într-o lume a pliantelor electorale. Ne întrebăm: oare chiar sunt necesare atât de multe?
România a trecut la statutul de piață emergentă și își întinde antenele și periscopul după investitorii europeni. Un moment istoric pentru Bursa de Valori București.
Daca nu ați aflat, teatrele vor putea funcționa doar la 50% din capacitatea totală de locuri. Vă imaginați că "sold out" înseamnă pe jumătate plin. Asta e noua realitate în care trăim.
Vă sfătuim să nu hrăniți rechinii. Altfel, s-ar putea să crească necontrolat și să ne mănânce, pe toți. Despre Selly și a lui farsă am scris aici: https://truestoryproject.ro/selly-saga-unei-dezinformari/
Se pare că protestatarii din Belarus joacă un fel de ruletă rusească (ahem!) zilele acestea... Dar oare eforturile lor vor duce la niște rezultate reale? Doar timpul ne va răspunde la această întrebare.
După ce i-a făcut pe oameni să fie mai fericiți, acum alcoolul îi ajută pe turiști să se simtă mai în siguranță. Călătoriile se schimbă. Dragostea noastră pentru călătorii rămâne aceeași.