Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Germania avertizează Rusia cu sancțiuni din partea UE

Ministerul de Externe german l-a convocat joi pe Ambasadorul rus la Berlin să dea explicaţii cu privire la un atac cibernetic care a vizat în 2015 Camera Deputaţilor şi biroul parlamentar al cancelarului Angela Merkel. Acest atac cibernetic, despre care există “indicii puternice” că ar fi fost efectuat de un suspect, pe atunci membru al serviciului rus de informaţii militare GRU, ar putea să ducă la sancţiuni din partea Uniunii Europene, avertizează Ministerul german de Externe într-un comunicat. (Politico)

Preşedintele american Donald Trump a semnat joi un ordin executiv ce vizează limitarea protecţiei reţelelor sociale şi limitarea libertăţii de care beneficiază acestea în gestionarea conţinutului publicat.  “Suntem aici pentru a apăra libertatea de exprimare în faţa unuia din cele mai grave pericole care există”, a declarat preşedintele Trump din Biroul Oval al Casei Albe. Liderul de la Casa Albă a acuzat în special Twitter că acţionează părtinitor şi că nu se comportă ca o “platformă neutră”. (The Guardian)

Miniştrii europeni de externe au discutat vineri prin videoconferinţă despre o consolidare a strategiei lor faţă de China pentru a contracara diplomaţia tot mai agresivă a Beijingului şi pentru a grăbi eforturile menite să pună capăt accesului neîngrădit pentru companiile chineze în Europa. Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a cerut o strategie ”mai robustă” faţă de China şi a transmis Consiliului de Securitate al ONU ”îngrijorarea profundă” a europenilor faţă de noua lege chineză privind securitatea în Hong Kong, adoptată joi. (Calea Europeană)

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat ministerelor Apărării şi de Externe să angajeze convorbiri cu Damascul pentru ca Moscova să obţină facilităţi şi acces maritim suplimentar în Siria, a informat agenţia de presă Interfax, citând un ordin prezidenţial postat vineri pe site-ul oficial al Kremlinului pentru informaţii juridice, potrivit Reuters. Rusia dispune de două instalaţii militare permanente în Siria – o bază aeriană în provincia Latakia, utilizată pentru lovituri aeriene împotriva forţelor care se opun preşedintelui Bashar al-Assad, şi o instalaţie navală la Tartus, port la Marea Mediterană. (Agerpres)

Renault urmează să anunţe concedierea a 15.000 de angajaţi la nivel mondial, într-un plan de redresare, în contextul scăderii cererii şi al costurilor mari. Constructorul auto francez Renault va anunța vineri concedierea a 15.000 de angajați la nivel global în timpul prezentării unui plan pentru creșterea profitabilității în contextul scăderii cererii și a costurilor ridicate. Grupul francez, care este 15% deținut de statul francez, a stabilit la începutul anului să reducă cu 2 miliarde costurile după ce a înregistrat primul an pe pierdere din ultimul deceniu în 2019. Criza coronavirusului a înrăutățit problemele companiei, accentuând o încetinire a cererii care deja dăuna vânzărilor. (BBC)

Sursă foto: Anadolu Agency

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și