Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Sâmburele de Neadevăr / Ovidiu Achim

Fundația Gates a finanțat obținerea unui brevet pentru Coronavirus

În ultimele zile mai multe site-uri cu un profil dedicat teoriilor alternative în legătură cu pandemia de Coronavirus, ca live48times sau josbotnita, au preluat o știre care a circulat și în media franceză, cu mai bine de un an și jumătate în urmă, în care se suspecta că Bill Gates ar fi finanțat printr-una dintre fundațiile sale obținerea unui brevet pentru Coronavirus.

Ce spune știrea?

Se prezintă cu caracter senzațional faptul că Institutul Pirbright, sub finanțarea fundației Bill și Melinda Gates a depus actele pentru obținerea brevetului pentru coronavirus din partea Biroului de Brevete al Statelor Unite. Printre organismele oficiale implicate în această chestiune, s-ar număra și „DARPA, Defra, Wellcome Trust și European Comision”.

Potrivit știrii, aprobarea brevetării coronavirusului ar data din 20 noiembrie 2018, iar depunerea acestei cereri încă din 23 ianuarie 2017. De asemenea, se mai arată că rapiditatea cu care a fost emis brevetul (doar 17 luni) este atipică și că semnifică graba cu care „Bill Gates dorea un nou coronavirus, astfel încât să poată face noi vaccinuri”.

Articolul prezintă și o scurtă concluzie, care precizează că „în brevet este dezvăluit că Gates și prietenii săi au căutat să creeze un nou coronavirus în scopul dezvoltării de noi „vaccinuri”.” Ne este explicat apoi și scopul acestui demers, anume ca miliardarii să câștige și mai multe miliarde de dolari, în timp ce milioane de oameni sunt uciși de vaccinurile create de ei.

Tot aici, ni se arată că Bill Gates se referă în acest brevet la toții oameni ca la „subiecții săi” și că coronavirusul său va fi „vehiculul prin care el și alți miliardari bogați vor livra lipsa de libertate.” Se mai precizează despre institutul Pirbright că ar fi fost implicat în trecut și în brevetarea altor virusuri.

De ce este falsă această știre?

În primul rând, articolul conține mai multe inadvertențe și lucruri care sfidează logica. Este greu de crezut că în textul unui brevet științific s-ar putea găsi informații edificatoare cu privire la viitoarele acțiuni malefice ale lui Bill Gates. Ar însemna că acesta și-ar fi dejucat singur planurile. O altă problemă a articolului este că acesta nu citează nicio sursă, datele prezentate neputând fi verificate. Apare doar un citat atribuit publicației „State of the Nation”, fără să fie dat și un link către aceasta. De fapt, nu am putut găsi o publicație intitulată astfel.

Ziarul francez „Le Monde” a publicat o analiză detaliată a știrilor conspiraționiste care îl au drept dușman internațional pe Bill Gates. Cu privire la presupusul brevet, se arată că Institutul Pirbright a face într-adevăr cercetări pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva Coronavirusului și a depus actele pentru obținerea unui brevet în acest sens încă din 2015.

Singura diferență este că această instituție face cercetări cu privire la un alt virus din grupa coronavirusurilor care nu afectează oamenii, ci doar animalele. Eforturile științifice ale acestei instituții ar ținti dezvoltarea unui vaccin bazat pe un coronavirus, care ar preveni unele boli respiratorii la animale. De asemenea, deși institutul este finanțat, printre alții, și de fundația soților Gates numită mai sus, acest proiect de cercetare nu a fost finanțat de aceștia.

Cum este construită argumentația?

Știrea este prezentată cu retorica deja obișnuită pentru teoriile de acest fel. Se pornește de la o știre adevărată, care este reinterpretată în cheia unei conspirații, cu pretenția de a scoate la lumină adevărul. Se caută un dușman internațional, reprezentant al unei „oculte mondiale”, care urmărește sporirea averii miliardarilor în schimbul a milioane de vieți umane.

De asemenea, sunt menționate și alte organisme transnaționale, despre care se sugerează că ar avea „interese mari” și care au mai avut legături cu virusurile și în trecut, căutând să facă astfel totul mai credibil.. Deși complotul acestora pare imbatabil, totuși analizând atent datele, putem afla adevărul și dejuca planurile malefice…

Vă mai recomandăm și OUG – Armata ascunsă a lui Raed Arafat de 90.000 de persoane și Vaccinații au un cod pe care îl preia bluetooth-ul telefonului.

Sursă foto: The Jakarta Post

#Te-ar mai putea interesa și