Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Fake News Politicus / Mălina Mîndruțescu

Filmulețul cu un Joe Biden rasist

CONTEXT

În cadrul unui eveniment electoral cu veterani al lui Joe Biden din septembrie 2020, când acesta era încă în campanie prezidențială, a apărut un filmuleț în care acesta spunea următoarele: „singurul motiv pentru care eu am putut sta izolat în pandemie a fost datorită unei femei de culoare care aproviziona rafturile din casă”.

În cadrul campaniei sale electorale Biden a mizat extrem de mult pe electoratul de culoare. Acest mic citat a devenit viral, scopul fiind să-i păteze reputația candidatului democrat, arătând că acesta este de fapt un rasist, are ajutor de culoare ca pe vremea coloniilor și nu ține de fapt să ajute sau să promoveze nevoile acestui segment demografic extrem de important.

Mai jos: o parte din postările care au survolat în social media ca urmare a acestui citat. Atât de ușor se poate răspândi dezinformarea!

Sursă: Facebook

Sursă: Twitter

Sursă: Instagram

DE CE E FALS?

Lucrurile nu stau chiar așa. Una dintre cele mai ușoare și des întâlnite mecanisme de manipulare online și de propagare a unor știri care induc în eroare este chiar această scoatere din context a informației.

În cazul de față, citatul lui Biden a fost prezentat și share-uit ca atare fără să fie oferit vreo direcție a discuției sau vreun pic de context. De fapt, spusele lui Biden care au fost omise prezintă o imagine total diferită de ce este presupus din citat. Acesta vorbea despre minoritățile din America care reprezintă coloana vertebrală a țării și sunt motivul pentru care multe mecanisme și activități au continuat și în mijlocul unei crize sanitare și economice. Acesta continuă, mulțumindu-le personalului esențial pentru munca și dedicația lor din timpul pandemiei.

Așadar, ciuliți urechile și ochii pentru că la fel cum o carte nu trebuie judecată după copertă, un citat nu poate fi interpretat fără context!

Sursă: Factcheck.org;

 

Citatul lui Biden pus în context. Înregistrarea discursului integral îl puteți găși aici & transcriptul discursului aici.

 

#Te-ar mai putea interesa și