Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Modul în care oligarhii și populiștii iau milioane de la UE

Astăzi vă prezentăm un articol din The New York Times despre sistemul de subvenții agricole al Uniunii Europene și deficiențele acestuia.

În timpul comunismului, fermierii din orașul Csakvar, Ungaria, munceau pe câmpurile care se întind pe kilometri în jurul acestui oraș la vest de Budapesta, culegând grâu și porumb pentru un guvern care le furase pământul.

Astăzi, copiii lor trudesc pentru noi stăpâni, un grup de oligarhi și patroni politici care au anexat porțiuni din țară prin acorduri opace cu guvernul maghiar. Aceștia au creat o versiune modernă a unui sistem feudal, oferind locuri de muncă și ajutor celor care urmează sistemul și pedepsind pe cei care nu îl urmează.

După cum se dovedește, acești baroni funciari sunt finanțați și, indirect, încurajați de Uniunea Europeană.

În fiecare an, blocul european format din 28 de țări plătește 65 de miliarde de dolari sub formă de subvenții agricole destinate să sprijine fermierii de pe continent și să mențină viețile comunitare rurale. Dar în toată Ungaria și o mare parte din Europa Centrală și de Est, cea mai mare parte se îndreaptă către oameni influenți cu multă putere. Primul ministru al Republicii Cehe a strâns zeci de milioane de dolari în subvenții doar anul trecut. Subvențiile au subscris terenuri în stil mafiot în Slovacia și Bulgaria.

Programul agricol al Europei, un sistem care a contribuit la formarea Uniunii Europene, este acum exploatat de aceleași forțe antidemocratice care amenință blocul din interior. Acest lucru se datorează faptului că guvernele din Europa Centrală și de Est, conduse, printre alții, de populisti, au putere decizională semnificativă în ceea ce privește modul în care subvențiile, finanțate de contribuabilii din toată Europa, sunt distribuite – chiar dacă întregul sistem este opac.

O investigație din New York Times, desfășurată în nouă țări pe perioada anului 2019, a descoperit un sistem de subvenții care este în mod deliberat opac, subminează obiectivele de mediu ale Uniunii Europene și este afectat de corupție și trafic de influență.

Pentru a citi articolul integral despre această investigație, urmați linkul: https://nyti.ms/36wIhrk

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și