Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Falsul romantism al Rusiei

#TrueStoryProject 16 decembrie

Astăzi vă prezentăm un articol interesant scris de Anne Applebaum despre conservatorii americani care se identifică cu regimul lui Putin și care refuză să vadă Rusia așa cum este de fapt.

Mai jos puteți citi o secțiune din articol:

[…] Ce loc teribil descriu toți acești oameni. Cine ar vrea să trăiască într-o țară ca asta? Sau, altfel spus: Cine nu ar simpatiza cu dușmanii unei țări de genul? După cum se dovedește, mulți o fac. Cu siguranță Buchanan o face. Specialiștii ruși din cibernetică lucrează cu determinarea zilnică de a submina utilitățile și rețelele electrice americane. Războinicii informațiilor încearcă să deformeze dezbaterea politică americană. Ucigașii contractați de ruși ucid oameni pe străzile țărilor occidentale. Armele nucleare ruse sunt îndreptate spre noi și aliații noștri.

Cu toate acestea, Buchanan a ajuns să îl admire pe președintele rus, deoarece „apară valorile tradiționale împotriva elitelor culturale occidentale”. Încă o dată, el simte mirosul îmbietor al acelui sentiment evaziv al „unității” și al scopului pe care America nu îl are. Impresionat de modul în care președintele rus folosește argumentul ortodox la evenimente publice, Buchanan consideră chiar că „Putin încearcă să restabilească Biserica Ortodoxă ca busola morală  pe care națiunea a avut-o  timp de 1.000 de ani până când Rusia a căzut captivă ideologiei atee și păgâne a marxismului. ”

Nu este singurul. Credința că Rusia este de partea noastră în războiul împotriva secularismului și a decadenței sexuale este împărtășită de o serie de lideri creștini americani, precum și de colegii lor de extrema dreaptă europeană. Printre ei, de exemplu, se află cei din spatele Congresului Mondial al Familiilor, o organizație evanghelică americană și anti-homosexuali pe care Buchanan a lăudat-o explicit. Unul dintre foștii lideri ai FSM, Larry Jacobs, a declarat că „rușii ar putea fi salvatorii creștini ai lumii.” WCF are chiar și o filială rusă, care este condusă de Alexey Komov, un om la rândul său legat de Konstantin Malofeev, un oligarh rus care a găzduit întâlniri de extremă dreaptă în toată Europa. La cea mai recentă întâlnire a CM, la Verona, preoții ruși s-au amestecat cu liderii de extremă dreaptă italiană, cu extrema dreaptă austriacă și cu tovarășii lor din inima Americii.

Puteți citi articolul în întregime accesând linkul: https://bit.ly/2RVsGNb

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și