Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Facebook etichetează propaganda de stat

Despre fake news și dezinformare:

Facebook spune că a început să eticheteze organizații media controlate de stat, cum ar fi Sputnik în Rusia, Press TV din Iran și Xinhua News, astfel încât oamenii să știe dacă conținutul citit provine de la o entitate care poate fi sub influența unui stat. Compania de tehnologie a anunțat că intenționează să creeze o etichetă care să menționeze că articolul este ”media de stat” în octombrie 2019, iar pe 4 iunie a spus că a început să aplice etichetele. (Radio Free Europe)

Un înalt responsabil al Twitter nu a exclus joi ca reţeaua socială să suspende contul lui Donald Trump dacă preşedintele american continuă să publice mesaje incendiare care încalcă regulile reţelei sociale, potrivit France Presse. Cu 81,7 milioane de abonaţi, contul @realDonaldTrump este unul dintre cele 10 cele mai urmărite pe Twitter. Însă liderul american este în conflict cu reţeaua de socializare care a marcat două din tweet-urile sale cu privire la votul prin corespondenţă prin menţiunea “verificaţi faptele”. (Agerpres)

Ministrul american al justiţiei, Bill Barr, a afirmat joi că “agenţi străini” încearcă să “exacerbeze violenţa” în manifestaţiile organizate după moartea lui George Floyd, relatează AFP. Acesta a afirmat că “agitatori extremişti” au “confiscat” manifestaţiile, citând în special grupul de extremă-stângă Antifa. “Vedem, de asemenea, actori străini care manipulează toate părţile pentru exacerbarea violenţei”, a adăugat ministrul, fără alte precizări. (Agerpres)

Platforma online YouTube a interzis un clip video ce promova referendumul iniţiat de preşedintele rus Vladimir Putin pe motiv că acest clip conţine un discurs instigator la ură, informează joi dpa. Referendumul, programat să aibă loc în Rusia la 1 iulie, caută să obţină susţinerea poporului rus pentru o serie de amendamente la Constituţia acestei ţări, printre care şi o clauză conform căreia căsătoria poate fi oficiată doar între un bărbat şi o femeie. (Agerpres)

Alte știri importante:

Următoarea revizuire a politicii de migrație și azil a UE trebuie să includă relocarea obligatorie a refugiaților din bloc pentru a deveni un „sistem funcțional”, a declarat joi ambasadorul Germaniei la UE. “Nu cred că puteți avea cu adevărat o soluție la dosarul migrației, dacă nu faceți, la un moment dat, un fel de relocare obligatorie”, a spus Michael Clauss la un eveniment organizat de Centrul de Politici Europene. “Poate că există o fază intermediară, dar la final este foarte dificil pentru mine să cred că ar putea exista un acord și un sistem funcțional pentru migrare și azil fără relocare obligatorie”, a adăugat el. (Politico)

Un grup de senatori bipartizani a înaintat o propunere de legislație pentru a opri Rusia să finalizeze o controversată conductă de gaze naturale submarine în Germania. Cei cinci senatori, conduși de Ted Cruz (Republican-Texas) și Jeanne Shaheen (Democrat-New Hampshire), au introdus propunerea pe 4 iunie pentru a extinde sancțiunile existente împotriva Nord Stream 2, care ar dubla exporturile de gaz rusesc în Germania, dacă va fi finalizată. (Radio Free Europe)

Cancelarul Angela Merkel a denunţat joi ”uciderea” afro-americanului George Floyd de către poliţişti şi ”rasismul” care loveşte, în opinia sa, o ”societate americană foarte polarizată”, relatează AFP. ”Această ucidere a lui George Floyd este un lucru îngrozitor. Rasismul este un lucru îngrozitor. Societatea americană este foarte polarizată”, a declarat cancelarul german pentru canalul public ZDF. (Agerpres)

Banca Centrală Europeană va investi 600 de miliarde de euro în plus în obligațiuni pentru a reînvia economia afectată de pandemie a zonei euro, a anunțat joi, în timp ce își reduce prognozele pentru creștere și inflație. Președintele BCE, Christine Lagarde, a declarat că regiunea „se confruntă cu o contracție fără precedent”, adăugând că „pierderi severe de locuri de muncă și venituri și incertitudine excepțional de ridicată” au dus la o „scădere semnificativă” atât a cheltuielilor consumatorilor, cât și a investițiilor. (Financial Times)

Sursă foto: World of Weird Things

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și