Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Europa nu-și poate permite greșeala abandonării Balcanilor de Vest

Având un membru mai puțin în urma Brexit, Europa face tot ce poate pentru a-și aduce aproape vecinii din est, ca parte a planurilor sale de extindere. Încercând să deblocheze aderarea celor șase țări din Balcanii de Vest care doresc să se alăture blocului, Comisia Europeană a anunțat pe 5 februarie o serie de modificări ale sistemului pentru a permite noilor țări din grup să treacă de Franța. ”Interdependența dintre UE și Balcani depășește apropierea geografică și a fost subliniată mai recent de crizele financiare, economice și de refugiați/migrație”, a declarat un analist politic de la Centrul de Politici Europene. (Forbes)

Există temerea că în cazul în care UE nu face mai mult pentru a atrage țările din Balcani, acestea vor căuta să consolideze relațiile cu Rusia și China. Blocul european este deja sub presiune după ce a pierdut Marea Britanie, care a părăsit UE weekendul trecut. Comisarul UE, Oliver Varhelyi, care și-a început turneul în regiune în Serbia, a declarat că vrea „să consolideze” poziția UE. ”Cu noua comisie, politica UE de extindere și implicarea în Balcanii de Vest este o prioritate din ce în ce mai mare”, a spus Varhelyi. (The New York Times)

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a concediat sâmbătă un membru al guvernului său şi al propriului său partid conservator, în urma unui scandal la nivel naţional provocat de o alianţă inedită între parlamentari regionali reprezentanţi ai dreptei moderate şi parlamentari ai dreptei extreme. Lui Hirte i s-a cerut demisia după el şi-a exprimat în mod deschis satisfacţia în legătură cu alegerea foarte controversată, săptămâna aceasta, a unui nou lider pentru landul Turingia, datorită voturilor coalizate ale Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului federal şi celor ale partidului anti-migranţi Alternativa pentru Germania (AfD). (Agerpres)

Nicolae Ciucă spune, în contextul în care au apărut critici cu privire la Patriot, critici care afirmă că sistemul nu ar fi cel mai bun produs, că Patriot este „ultima generație de sistem de apărare aeriană”. Sistemul permite combaterea atât a aeronavelor cât și a rachetelor balistice și de croazieră. Sistemul Patriot a fost testat și perfecţionat în luptă de-a lungul a cei peste 20 de ani de când se află în serviciu operaţional, 17 țări din întreaga lume deținând mai mult de 220 de astfel de sisteme. (Deschide.md)

Sursă foto: Forbes

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și