Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Este Azerbaidjanul în curs de schimbare?

Astăzi vă prezentăm un articol interesant scris de Thomas de Waal despre potențialele schimbări socio-politice din Azerbaidjan.

Azerbaidjan a fost multă vreme o insulă de continuitate neschimbată, dar o îmbunătățire de generații este în curs de desfășurare. Cu așteptări ce sunt în creștere și o opoziție dezmorțită, 2020 va fi un an plin de teste pentru președintele statului, Ilham Aliyev.

Se poate numi stagnare sau stabilitate dar Azerbaidjanul a rămas la fel în ultimii ani deoarece, vecinii săi, Armenia, Georgia, Iran și Turcia, au întâmpinat schimbări zbuciumate. Dar acest lucru nu mai este valabil. Ultimele săptămâni au întâmpinat o serie de evenimente importante în această țară statică. Pe 19 și 20 octombrie, câteva zeci de persoane au fost arestate când poliția a descins violent asupra protestelor opoziției care cere o mai mare libertate atât în ​​sfera politică, cât și în cea economică. Poliția a oprit chiar o grupare care protesta împotriva nivelurilor ridicate de abuzuri domestice din Azerbaidjan.

În paralel, o schimbare politică mai încurajatoare s-a derulat. Președintele Ilham Aliyev este în funcție de șaisprezece ani, de când a moștenit președinția de la tatăl său, Heydar Aliyev, în 2003. În tot acest timp, a părut că îi este frică să schimbe vechea gardă a miniștrilor și consilierilor care l-au slujit pe tatăl său încă din 1990. Dar, pe 24 octombrie, președintele l-a înlocuit, în cele din urmă, pe șeful Statului Major, Ramiz Mehdiyev, care a ocupat acestă poziție din 1995. Mehdiyev era al doilea cel mai puternic om din stat și ideologul principal al politicii autoritare și antioccidentale.

Mai mult, președintele a promovat o serie de figuri tehnocratice mai tinere în cabinetul său. Pentru prima dată în douăzeci și cinci de ani, țara are un prim-ministru, Ali Asadov, care pare, din punct de vedere profesional, potrivit pentru acest post.

Puteți citi articolul în întregime accesând linkul: https://bit.ly/36BiPB0

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și