Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Erdogan – Anexarea Crimeei de către Rusia e ilegitimă

Președintele Erdogan a reiterat sprijinul Turciei pentru integritatea teritorială a Ucrainei, subliniind că Ankara nu recunoaște preluarea „ilegitimă” a peninsulei Crimeea de către Rusia. Liderul turc a spus că Turcia va ajuta la construirea de locuințe pentru „aproape 500 de familii” de tătari din Crimeea care s-au mutat în alte părți ale Ucrainei în urma anexării peninsulei din Marea Neagră în martie 2014. (Radio Free Europe)

Preşedintele Erdogan a cerut luni Rusiei “să-şi asume obligaţiile” în provincia siriană Idlib, unde mai mulţi soldaţi turci au fost ucişi într-un bombardament al regimului Bashar al-Assad, sprijinit de Moscova. În noaptea de duminică spre luni, cinci militari şi trei civili turci au fost ucişi de bombardamente ale regimului sirian în regiunea Idlib, unde Ankara a instituit mai multe posturi de observare în cadrul unui acord între Turcia şi Rusia. (Agerpres)

Ucraina şi Turcia încearcă să-şi sporească schimburile comerciale, infrastructura de transporturi, diversificarea livrărilor de gaze şi a ajutorului militar, a declarat luni preşedintele ucrainean Zelenski, după întâlnirea cu omologul său turc, Președintele Erdogan, aflat într-o vizită oficială la Kiev. “Avem un obiectiv ambiţios să atingem schimburi comerciale de 10 miliarde de dolari”, a afirmat Zelenski într-o conferinţă de presă, subliniind că părţile au discutat şi despre cooperarea privind investiţiile şi furnizarea de armament. (Agerpres)

Serviciile rusești de spionaj s-au inflitrat adânc în aproape toate țările balcanice, încercând mereu să deturneze situația în favoarea lor. În Muntenegru s-au implicat într-o încercare de a da jos guvernul, au încercat să strice relațiile și asa fragile dintre Grecia și Macedonia de Nord, în Serbia au mituit un ofițer pentru a obține informații de stat confidențiale, iar în Bulgaria se suspectează că au încercat să otrăvească un furnizor national de arme. Țările balcanice au devenit din ce în ce mai atente la activitatea rusească și au început să ia măsuri, precum expulzarea diplomaților ruși implicați în acțiuni suspecte. (Al Jazeera)

Sursă foto: Radio Free Europe

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și