Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Efectul economic dezastruos al Coronavirusului

Coronavirusul a trimis piețele financiare în picaj în acest an. S&P 500 a scăzut cu mai mult de 20 la sută. Piețele financiare estimează că există o șansă de 60 la sută ca o recesiune să aibă loc până la sfârșitul anului 2020. Pentru a aplana impactul, Congresul ar trebui să ia în considerare în mod serios aprobarea reducerii de impozit pe salarii propusă de președintele Trump. De fapt, parlamentarii ar putea chiar să ia în considerare modificarea acesteia pentru a viza în mod special lucrătorii cu venituri mici sau pe oră. O reducere a impozitelor pe salarizare ar reduce cererea și ar contribui, de asemenea, la reînvierea încrederii întreprinderilor în ceea ce privește oferta. (Fox Business)

Indicatorul de creștere a produsului intern brut din China a înregistrat cea mai mare scădere, potrivit raportului publicat de Organisation for Economic Co-operation and Development. Gigantul economic asiatic este de așteptat să crească cu 4,9% în acest an, mai puțin decât prognoza anterioară de 5,7%, a declarat OCDE. Între timp, economia globală se așteaptă să crească cu 2,4% în 2020 – în scădere față de cele 2,9% proiectate anterior, a spus raportul. (CNBC)

Pierderile de pe Wall Street s-au multiplicat joi, iar indicatorul Dow Jones de medie a industriei a scăzut cu 10 la sută, chiar și după ce Rezerva Federală a făcut pasul extrem de neobișnuit de a injecta mai mulți bani pe piața obligațiunilor pentru a stabiliza sistemele financiare, pe fondul panicii crescânde asupra coronavirusului și a impactului său asupra economiei. Dow a pierdut 2.352,60 de puncte pentru cel mai scăzut final de zi din 1987. (Washington Post)

Lumea are nevoie și de un răspuns economic coordonat. Guvernele vulnerabile care riscă să se piardă sub tensiunea pandemiei necesită sprijin financiar pentru a împiedica criza globală de sănătate să devină și o criză financiară. Italia are deja nevoie urgentă de ajutor fiscal, iar în curând multe țări în curs de dezvoltare vor avea și ele. Coordonarea pentru a preveni prăbușirea sistemică a economiilor din întreaga lume este vitală, iar Fondul Monetar Internațional și alte agenții trebuie să preia conducerea, încurajate de Statele Unite. (The New York Times)

Deși acțiunile s-au scufundat după discursul „virusului străin” al președintelui Trump, propunerile sale pentru Administrația Întreprinderile Mici de a extinderea garanțiile de împrumut pentru companiile care fac credite și pentru ca Trezoreria să amâne unele plăți fiscale fără penalități merită apreciate. Întreprinderile au nevoie de numerar, iar guvernul federal are puterea de a-l aduce la ele. Cu încredere scăzută și incertitudinea ridicată, simplul act de semnalare a faptului că politicile macroeconomice credibile și eficiente împotriva recesiunii vor fi adoptate în viitor poate avea un beneficiu pozitiv imediat. (Forbes)

Sursă foto: The New York Times

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și