Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Analize / Mădălina Voinea

Economia SUA – 5 direcții care influențează votantul american

Cine va câștiga? Nu putem da răspunsul garantat în cadrul acestei analize, dar vom răspunde unei întrebări la fel de pregnante pentru societatea americană. De ce va câștiga unul dintre cei doi candidați și care sunt cele 5 direcții care influențează votul americanului de rând legate de economia SUA.

Într-o situație dominată de incertitudine, Trump și Biden se află într-o luptă strânsă pentru președinția unuia dintre cele mai importante state ale lumii. Fundamentul acestei curse rămâne unul profund economic pentru americanul de rând care dorește America pe primul loc. Celebrul slogan electoral al lui Trump din 2016 ne reamintește nevoile pe care cetățenii SUA le doresc îndeplinite.

 

Schimbarea în sistemul de colectare a taxelor

Inegalitatea socială este o problemă apăsătoare în SUA, cu o furie vizibilă socială pe care americanii o au față de corporații și mitul corupției de pe Wall Street. Păpușarii care trag sforile la Washington prin lobby sunt un punct forte al lui Biden care promite să taxeze masiv corporațiile. Paradoxal, acesta este un punct forte și al lui Trump care are mai puține finanțări de campanie din partea industriei financiare. Abordările lor sunt însă diametral opuse în ceea ce privește sistemul de taxare pentru mediul privat.

wall street

Sursă foto: Associated Press

 

Acum acest grup exclusivist plătește o rată de aproximativ 30,6% în conformitate cu legea fiscală a lui Trump din 2017. Corporațiile vor fi impozitate mai dur la rândul lor. Biden își propune să ridice rata de impozitare de la 21% la 28% și va crește taxele pentru veniturile din străinătate. 

Războiul comercial SUA-China

China va rămâne o prioritate a oricărui președinte american, în principal datorită relației de interdependență dintre cele două părți.

Trump preferă o abordare agresivă prin taxe vamale care să ofere o putere de negociere masivă pentru SUA în orice discuție, pe când Biden se anunță mult mai rezervat în a impune taxe vamale pentru UE, Canada și Mexic.

Investițiile în energie regenerabilă & inovație

Trump este celebru pentru decizia de a scoate SUA din Acordul de la Paris și pentru scepticismul asupra schimbărilor climatice. La nivel de inovație în domeniul energiei regenerabile a fost un susținător vehement al reducerii fondurilor guvernamentale pentru această industrie.

Biden dorește ca SUA să fie complet nepoluantă până în 2050 și să investească peste 2 trilioane de dolari în inovație și tranziția către acest nou tip de industrie.

economie

Sursă foto: Pharmaceutical Technology

Educație & Împrumuturile pentru facultate

Opiniile celor doi sunt opuse și în acest caz, în consecință Trump dorește să micșoreze rolul statului în asigurarea educației și să maximizeze libertatea părinților în a alege instituția la care își înscriu copiii. Pe de altă parte, Biden este focusat pe a oferi accesibilitate la sistemul universitar persoanelor din medii cu venituri reduse.

Sistemul de sănătate ca exponent pentru economia SUA

Trump dorește să reducă rolul guvernului federal în îngrijirea sănătății americanilor, în timp ce Biden vrea să-l extindă.
Diferența de abordări între cei doi candidați este evidentă din punct de vedere economic în toate aspectele esențiale calității vieții unui individ. Indiferent de rezultat, ceea ce demonstrează aceste alegeri extraordinar de strânse este necesitatea ca noul președinte să aibă o abordare ponderată pentru economia SUA. Doar în acest fel, polarizarea votanților americani ar putea avea un sfârșit fericit pentru întreaga populație cu nevoi atât de diferite, dar la fel de vocale.
dolar

Sursă foto: Fox News

 

Vă recomandăm și analizele (Încă) Patru Ani – Problemele Societății Americane și Cum Vor Influența Alegerile Din SUA Relația Cu România?

 

Surse recomandate

 

Sursă foto: Getty Images

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și