Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Economia Europei de Est se va reduce cu 4.7% în 2020

Despre economie:

Se preconizează că economia regională a Europei Centrale și de Est se va reduce cu 4,7% în 2020, cu recesiuni în aproape toate țările, conform noilor proiecții ale Băncii Mondiale. Perspectiva băncii presupune că restricțiile pentru controlarea pandemiei vor fi ridicate treptat până la începutul celei de-a doua jumătăți a anului și într-un scenariu în care efectele pandemiei Covid-19 vor fi minimizate și atât comerțul cât și investițiile se vor recupera, creșterea în Europa Centrală și de Est ar urma să reînvie la 3,6% în 2021. (Emerging Europe)

Economia SUA a intrat în prima recesiune de peste un deceniu în februarie, în timp ce pandemia Covid-19 a declanșat oprirea întreprinderilor din toată țara. Biroul Național de Cercetări Economice, grupul privat de cercetare responsabil pentru efectuarea acestor determinări, a făcut oficial anunțul luni, declarând că o expansiune economică de 128 de luni – cea mai lungă înregistrată – s-a încheiat în acea lună. (Politico)

Despre posibila retragere parțială a forțelor americane din Germania:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat luni creşterea angajamentului militar al SUA în Alianţă, dar a refuzat să comenteze proiectul de reducere a forţelor americane staţionate în Germania. “Nu vreau să comentez despre scurgeri sau speculaţii în media, dar pot spune că ne consultăm constant cu SUA şi alţi aliaţi cu privire la poziţia şi prezenţa forţelor lor în Europa”, a declarat el într-o conferinţă de presă. (Agerpres)

Berlinul nu a primit încă vreo confirmare din partea Washingtonului cu privire la informaţiile conform cărora SUA intenţionează să retragă mii de militari din Germania, a declarat luni ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer. “Nu vreau să speculez asupra unui lucru pentru care nu am nicio confirmare. Realitatea este că prezenţa trupelor SUA în Germania este benefică întregii securităţi a alianţei NATO – deci şi securităţii americane. Aceasta este fundamentul pe baza căruia colaborăm”, a subliniat ea într-o conferinţă de presă. (Agerpres)

Alte știri importante:

NATO a dat startul celei mai recente ediții a celui mai mare exercițiu militar naval din Europa, BALTOPS, organizat anual în Marea Baltică – considerat cel mai probabil punct de pornire al oricărui conflict ipotetic cu Rusia – din 1971. „Marea Baltică are o importanță strategică vitală pentru Alianță și este mărginită de șase țări NATO și de doi parteneri apropiați”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu. „În timp ce continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja forțele armate împotriva crizei de sănătate [Covid-19], disponibilitatea noastră operațională rămâne nealterată”. (Emerging Europe)

Politicile externe și interne ale Beijingului sunt din ce în ce mai îndrăznețe și agresive. O nouă lege a securității naționale urmează să fie impusă Hong Kong-ului, care amenință că astfel va fi impusă cenzura în stil continental asupra unui oraș liber. Au fost intensificate exerciții militare și retorică destinate intimidării Taiwanului. Activitatea navală confruntațională în Marea Chinei de Sud a crescut, de asemenea, destinată reclamanților rivali precum Malaezia și Vietnam. Mii de trupe chineze s-au confruntat cu indienii la granița disputată – deși fără victime cunoscute. (Financial Times)

Sursă foto: PYMNTS

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și