Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Deficitul comercial al Statelor Unite a scăzut în 2019 pentru prima oară în şase ani

Deficitul comercial al Statelor Unite a scăzut în 2019 pentru prima oară în ultimii şase ani, în condiţiile în care războiul comercial dintre Washington şi Beijing a redus importurile, menţinându-se în acelaşi timp ritmul moderat de creştere economică, în pofida unei încetiniri a cheltuielilor de consum şi a investiţiilor slabe ale companiilor. Preşedintele Trump, care s-a supranumit “the tariff man” (omul tarifelor), s-a angajat să reducă deficitul prin blocarea accesului importurilor neechitabile şi renegocierea acordurilor de liber-schimb. (News.ro)

Statele Unite au blocat un program secret de cooperare cu Turcia în domeniul informaţiilor militare, care a ajutat timp de câţiva ani forţele turce să atace militanţii kurzi din PKK. Washingtonul a luat decizia – neanunţată public până acum – de a suspenda programul pe termen nedeterminat după intervenţia armată a Turciei în Siria, declanşată în octombrie anul trecut, afirmă sub rezerva anonimatului sursele agenţiei. (Agerpres)

Președintele Trump a fost achitat în procesul de impeachment, punând capăt unei încercări a Congresului de a-l înlătura din funcție. Senatul, condus de colegii republicani ai președintelui, a votat achitarea lui 52-48 sub acuzația de abuz de putere și 53-47 pentru obstrucția Congresului. El va deveni primul președinte ce a trecut prin procedura de impeachment care candidează din nou. (BBC News)

Șeful Biroului Federal de Investigații (FBI) spune că Rusia conduce o operațiune de „război de informații” împotriva Statelor Unite înaintea alegerilor prezidențiale din 2020, deși adaugă că nu a văzut încă semne că actorii ruși ar încerca să încalce infrastructura electorală. Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat pe 5 februarie Comitetului judiciar al Camerei Reprezentanților că Moscova folosea o campanie de social-media mascată pentru a împărți opinia publică a SUA și a exploata diferențele pentru a crea discordie. (Radio Free Europe)

Rusia a livrat arme și muniții în Donbas prin secțiunea necontrolată a frontierei din apropierea satului Diakove în regiunea Luhansk.  În același timp, a menționat un representant al Ministerului de Apărare ucrainean, Forțele Armate ale Federației Ruse continuă să folosească teritoriul ocupat temporar din regiunile Donetsk și Luhansk ca teren de testare pentru modelele sale moderne și avansate de arme și echipamente militare. (Ukrinform)

Sursă foto: News.ro

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și