Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: SUA vrea să monitorizeze cetățenii prin tehnologie

Sub spectrul câtorva săptămâni, dacă nu chiar al câtorva luni de muncă de acasă, întrebarea care se pune este în ce măsură rețelele mobile și fixe de internet, dar și infrastructura de comunicații, vor rezista. Există țări în care supra-încălzirea rețelelor, cauzată de utilizarea mai intensă a internetului în aceste zile în care o mare parte din populație este acasă, creează probleme mari pentru utilizatori și pentru companii. Este cazul Spaniei, al Belgiei și parțial al Italiei. Pe de altă parte, există și țări în care internetul funcționează la viteze mari, cum este România. (G4Media)

Diferențele în abordarea statelor membre cu privire la pandemia coronavirusului au dus la neînțelegeri între ele, ceea ce face mai dificilă combaterea răspândirii bolii în Europa. Deși competențele Uniunii în materie de sănătate publică sunt limitate, instituțiile UE sprijină statele membre în lupta împotriva pandemiei și încurajează o mai mare coordonare. Nevoia de a face față pandemiei nu va afecta doar activitatea Comisiei Europene, ci va avea și un impact asupra formei bugetului multianual pentru 2021-2027, dezvoltării politicilor sectoriale ale UE, precum și programului Conferinței privind Viitorul UE. (The Polish Institute of International Affairs)

Acțiunile globale, prețurile petrolului și obligațiunile guvernamentale au scăzut brusc miercuri, ceea ce indică vânzarea forțată pe piețele financiare și ridicând îndoieli cu privire la capacitatea guvernelor de a limita daunele economice provocate de focarul de coronavirus. Perspectiva scăderii cererii de energie a trimis referința americană de petrol WTI în scădere cu aproximativ 24% la 20 dolari barilul, a treia cea mai proastă zi înregistrată. Brent, referința internațională, a scăzut cu aproximativ 9% la un nivel minim de 17 ani de 26 de dolari pe baril. (Financial Times)

Unii economiști consideră că China va lansa un program de stimulare care va crea un nou val de cerere în țările devastate de coronavirus și va ajuta la salvarea acestora de la o recesiune globală. Totuși, de această dată, Banca Populară Chineză a adoptat o abordare mai măsurată, chiar dacă Rezerva Federală a Statelor Unite a adus miliarde de dolari în sistemul financiar, iar băncile centrale din întreaga lume au scăzut ratele dobânzilor. PBoC a redus ușor ratele de creditare și în această săptămână a vărsat aproximativ Rmb550bn (78 miliarde de dolari) pentru a stimula capacitatea de creditare a băncilor. (Financial Times)

Administrația Trump se află în discuții cu industria tehnologică, inclusiv Facebook și Google, despre cum să folosească datele de localizare ale telefoanelor americanilor pentru a urmări răspândirea noului coronavirus. Facebook (FB) și Google (GOOGL) au confirmat că explorează modalități de a utiliza date agregate și anonimizate pentru a ajuta la efortul de limitare a virusului. Apple (AAPL) a spus că nu a făcut parte din discuțiile privind datele despre localizare. (CNN)

Sursă foto: Financial Times

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și