Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: COVID-19 – Vânzările de arme au crescut în SUA

Vânzările de arme și muniție au crescut în toată SUA, deoarece temerile de posibile tulburări sociale pe fondul crizei coronavirusului îi determină pe unii americani să apeleze la arme de foc ca formă de autoprotecție. Un important dealer online de muniții, Ammo.com, a prezentat cifrele pentru vânzări în perioada 23 februarie – 4 martie, care oferă o indicație a nivelului de creștere. În acea perioadă de 11 zile vânzările au crescut cu 68% față de cele 11 zile până la 23 februarie. (The Guardian)

Este nevoie de un fel de sprijin pentru venituri pentru toți cetățenii, indiferent dacă sunt angajați sau angajatori. Poate că s-ar putea numi QE cu adevărat al Oamenilor (relaxare cantitativă – quantitative easing). Această criză este extraordinară în măsura în care este atât un șoc colosal al cererii, cât și un șoc colossal al ofertei. Epicentrul de criză s-a mutat din China – și poate din restul Asiei – în Europa și Statele Unite. Nu ne putem aștepta ca politicile, oricât de neconvenționale pentru vremurile moderne, cum ar fi pașii monetari dramatici anunțați de Consiliul Rezervei Federale și alții ca aceștia, să schimbe semnificativ această criză. (Chatham House)

Biserica Ortodoxă din Rusia i-a îndemnat marți pe credincioși să se abțină de la practica sărutării crucii la sfârșitul slujbelor și a spus personalului să dezinfecteze regulat icoanele, uneori sărutate de către oameni, ca măsuri de precauție împotriva coronavirusului. Patriarhul Kirill a aprobat o serie de noi directive sanitare, după ce ziarul Novaya Gazeta săptămâna trecută a raportat că sute de credincioși din St Petersburg au sărutat o relicvă în ciuda temerilor asupra noului virus. (Reuters)

Mass-media rusească pro-Kremlin a organizat o „campanie de dezinformare semnificativă” pentru a agrava criza de pandemie a coronavirusului din țările occidentale, distrugând încrederea în răspunsul de urgență al autorităților, potrivit unui raport intern al UE. Efortul urmărește să stârnească „confuzie, panică și frică” și să oprească oamenii să obțină informații relevante despre contagiune, ca parte a unei strategii mai largi de „a subverti societățile europene din interior”, se arată în analiza serviciului diplomatic european. (Financial Times)

Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic, a declarat că guvernul sârb a adoptat decizii dificile în sesiunea sa de marți, care vizează protejarea sănătății cetățenilor. Una dintre decizii este de a interzice persoanelor peste 65 de ani din orașe, cei de peste 70 de ani din zonele rurale și din zonele cu mai puțin de 5.000 de locuitori să iasă din casă. Vucic a spus că a doua măsură este foarte aspră și se aplică tuturor celorlalți cetățeni care, începând de miercuri, nu trebuie să fie pe stradă, între 20.00 și 5.00 dimineața. (Guvernul Serbiei)

Taiwanul s-a confruntat cu focarul de coronavirus, în ciuda faptului că a fost înghețat în afara Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a fost fentat continuu de China. Pe scurt, Taiwanul a fost nevoit să se bazeze pe sine pentru a lupta împotriva coronavirusului. Și descurcându-se astfel, Taiwanul face eforturile să pară ușoare – deși nu sunt deloc. (Foreign Policy)

Guvernele occidentale au pregătit o luptă de mai multe miliarde de dolari pentru a limita declinul economic în urma pandemiei coronavirusului, iar Casa Albă a propus să trimită un cec fiecărui american. Schimbarea bruscă a Casei Albe către intervenții economice mai agresive a venit odată cu încercările Marii Britanii, Franței, Germaniei și Spaniei de a-și folosi bilanțurile pentru a susține activitatea de afaceri și a proteja veniturile gospodăriilor. (Financial Times)

Sursă foto: The Guardian

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și