Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Coronavirusul va lovi economia Uniunii Europene

Epidemia de coronavirus din China va afecta economia UE – dar nu este clar cât de tare. Acesta a fost avertismentul lui Paolo Gentiloni, liderul pe economie al Comisiei, după ce a dezvăluit miercuri Semestrul European. “Va avea un efect”, a spus el miercuri, într-o conferință de presă, “având în vedere că China reprezintă 18% din PIB-ul global, dar o evaluare și o prognoză serioasă nu sunt încă posibile”. O nouă prognoză economică a Comisiei Europene va veni în luna mai și ar putea revizui creșterea, pe măsură ce virusul mortal continuă să se răspândească. (Politico)

Bernie Sanders dorește ca americanii să creadă că el este un soi variat de „democrat-socialist”, cu accent pe democrat. Dar pe măsură ce analiza presei asupra presedintelui democrat crește, aflăm mai multe despre situația în care se află simpatiile sale politice și despre cum ar arăta politica externă a lui Sanders. El îi atacă pe americanii care susțin Israelul și îi numește pe Benjamin Netanyahu „rasist”. (Wall Street Journal)

Rusia urmează să organizeze un vot la nivel național cu privire la modificările constituției propuse de președintele Putin, care ar putea astfel să-și consolideze puterea. Termenul existent îl limitează pe Putin să candideze la președinție din nou și decizia de a-i lăsa pe ruși să-și spună părerea semnalează dorința de a asigura sprijinul public pentru reforme care ar putea să-i permită să-și extindă guvernarea într-un rol diferit. Procesul de rescriere a constituției a fost împins cu viteză, pornind de la sugestia lui Putin de a o revizui care a șocat elita politică a țării și a determinat demisia primului său ministru și aliat Medvedev. (Financial Times)

Ucraina:

Vladislav Surkov, până acum o lună influent consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, susţine că ‘Ucraina nu există’ şi că ţara vecină este o ‘confuzie, nu un stat’, într-un interviu. Considerat de autorităţile ucrainene drept arhitectul anexării Crimeii şi emisar al separatiştilor proruşi din Donbas, Surkov a exclus că această regiune – scena unui conflict armat din 2014 – se va reintegra cu Ucraina. (Agerpres)

Preşedintele ucrainean Zelenski a declarat miercuri că recuperarea Crimeii, anexată ilegal de Rusia în 2014, este o parte inerentă a ideii naţionale a Ucrainei, dar a recunoscut că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat. ‘Săptămâna are şapte zile, Pământul este rotund, iar Crimeea este Ucraina. Recuperarea ei este o parte inerentă a ideii noastre naţionale.Vom face totul pentru ca steagul ucrainean să fluture peste Crimeea. Este o sarcină complexă care poate să nu aibă o soluţie mâine’, a spus Zelenski în discursul rostit la forumul “Age of Crimea”. (Agerpres)

UE:

Douăzeci şi trei de ţări au validat miercuri la Zagreb crearea oficială a unui Colegiu de Informaţii european, platformă inedită de schimburi menită a consolida cultura serviciilor secrete pe un continent îngrijorat în legătură cu autonomia sa strategică. Cele 23 de ţări, dintre care majoritatea sunt membre ale Uniunii Europene, au parafat o scrisoare de intenţie, punând în practică o idee lansată în septembrie 2017 de către preşedintele francez Emmanuel Macron privind crearea unei ‘Academii de Informaţii’. (Agerpres)

Europa a dezvăluit un set de reguli stricte pentru dezvoltarea și utilizarea inteligenței artificiale, deoarece încearcă o abordare etică a noii tehnologii într-un avantaj competitiv față de China și SUA. „Inteligența artificială trebuie să servească oamenii și, prin urmare, inteligența artificială trebuie să respecte întotdeauna drepturile oamenilor”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Dar experții din ambele părți ale dezbaterii au arătat o serie de probleme cu noua strategie AI, unii susținând că regulile vor înăbuși inovația, iar alții care zic că trebuie luate mai multe măsuri pentru a proteja publicul împotriva tehnologiei invazive, cum ar fi camerele de recunoaștere facială. (Financial Times)

Sursă foto: Economic Times

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și