Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Analize / True Story Project

Coronavirus – ce decizii cruciale au fost luate de Uniunea Europeană

Rezolvarea crizei COVID-19, atât pe termen scurt (etapa medicală), dar și pe termen lung (efectele economice și sociale) depinde de rapiditatea, coerența și fermitatea cu care guvernele și/sau organismele supra-statale intervin în conținerea și rezolvarea crizei. Uniunea Europeană și liderii ei sunt criticați pentru indecizie, ritmul lent al deciziilor sau lipsa de coeziune. Cu toate acestea, și în pofida unei structuri care nu favorizează flexibilitatea și rapiditatea, au fost luate decizii care ajută substanțial statele membre în depășirea crizei.

  1. Crearea unui fond de 37 mld EURO, Inițiativa de Investiții, din care România primește 3,1 mld, pe locul 4 în UE. Decizia a fost adoptată pe 31 martie 2020. “The Commission has, therefore, launched a Coronavirus Response Investment Initiative (CRII) to mobilise cohesion policy to flexibly respond to the rapidly emerging needs in the most exposed sectors, such as healthcare, SMEs and labour markets, and help the most affected territories in Member States and their citizens.”

https://www.fonduri-structurale.ro/stiri/23518/consiliul-european-a-adoptat-masurile-pentru-eliberarea-imediata-a-fondurilor-actele-legislative-vor-intra-in-vigoare-incepand-cu-1-aprilie

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_20_474

https://romania.europalibera.org/a/comisia-european%C4%83-direc%C8%9Bioneaz%C4%83-c%C4%83tre-rom%C3%A2nia-peste-1-miliard-de-euro-pentru-combaterea-efectelor-covid-19/30499923.html

https://ec.europa.eu/romania/news/20200313_raspuns_coordonat_covid19_ro

http://www.romania-actualitati.ro/coronavirus_eu_stands_by_its_eastern_partners-137030

Ca și restul lumii, UE este confruntată cu o criză fără precedent, ale cărei efecte pe termen mediu și lung încă nu sunt deplin înțelese. În ciuda ezitărilor și confuziei generate de o criză de asemenea magnitudine, precum și a disensiunilor inerente între statele membre, au fost luate măsuri fără precedent pentru combaterea efectelor crizei. Pe lângă măsurile luate de Comisia Europeană mai sunt măsuri luate de alte instituții europene:

https://www.ebrd.com/news/2020/ebrd-unveils-1-billion-emergency-coronavirus-financing-package.html

O serie de măsuri rămân încă în discuție. Tot în discuție rămâne abordarea cea mai eficientă a crizei – austeritate versus măsuri de stimulare a economiei – discuție începută în 2008 și încă neterminată.

Sursă foto: Hungary Today

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și