Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Conflict constituțional între Germania și UE

Până acum, multă lume a considerat Beijing-ul doar un „carnet de cecuri” care investește în Europa și în Statele Unite, dar și un spațiu care oferă oportunitățile unei piețe de desfacere de peste un miliard de clienți chinezi. Această perspectivă devine rapid una minoritară. Chiar și cei nerăbdători să continue să se angajeze în relația cu R. P. Chineză sunt nevoiți să recunoască caracterul destabilizator al ascensiunii chineze. Dacă nu va exista nicio reacție, influența Beijingului va amenința libertatea, prosperitate și securitatea comunității transatlantice. Doar împreună SUA, Canada și partenerii europeni pot asigura un viitor stabil care să permită națiunilor libere să prospere. (Revista Cultura)

Comisia Europeană analizează posibile proceduri de penalizare împotriva Germaniei, după ce o hotărâre a Curții Constituționale a acestei țării a contestat autoritatea instanței superioare a UE, a declarat duminică Ursula von der Leyen. „Acum analizăm în detaliu hotărârea Curții Constituționale a Germaniei. Și vom analiza posibilele etape următoare, care ar putea include opțiunea procedurilor de penalizare pentru încălcarea drepturilor”, a declarat președintele Comisiei, von der Leyen. (Politico)

UE caută modalități de a dezamorsa o criză constituțională care amenință să slăbească structua de legi care formează uniunea. Decizia curții constituționale germane de anulare a unei decizii a Curții Europene de Justiție cu privire la politica monetară a marcat cea mai puternică și semnificativă provocare pe care a primit-o ​​cea mai înaltă instanță a UE, au spus specialiștii. Într-o declarație de vineri, descrisă de un expert din UE, ca un „strigăt de ajutor”, CEJ a avertizat că ordinea juridică a blocului poate fi în pericol. Cea mai mare amenințare vine din est, unde Varșovia și Budapesta sunt deja angajate în derapaje legale cu Bruxelles-ul și ar putea fi motivate de sfidarea instanței constituționale germane. Experții se tem că instanțele din alte țări vor începe, de asemenea, să atace CEJ. (Financial Times)

Comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, dorește ca Bulgaria, Croația și România să se alăture zonei Schengen, pentru a actualiza și să consolida Schengen. Comisarul Johansson a insistat recent că Uniunea Europeană (UE) trebuie să se întoarcă „la viitorul” frontierelor deschise, odată ce pandemia coronavirusului va fi controlată. Declarațiile comisarului pentru afaceri interne ale UE au venit după ce o mare parte din țările europene au introdus controale de frontieră și interdicții de intrare, ca un efort pentru a stopa răspândirea focarului de Coronavirus. (Schengenvisainfo.com)

Secretul longevității NATO este adaptabilitatea sa. Alianța transatlantică a împiedicat comunismul sovietic să copleșească Europa. Gestionează crizele la nivel mondial. Creează stabilitate printr-o rețea de parteneriate. Și, chiar acum, facilitează cooperarea internațională în lupta împotriva pandemiei coronavirusului. Nato s-a adaptat întotdeauna la provocarea curenă. Pentru a continua această tradiție a succesului și a eficacității, statele membre astăzi trebuie să reflecte asupra modului de menținere a implicării NATO în anii următori. (Financial Times)

Ministerul de Externe al Rusiei și-a exprimat „indignarea extremă” la o declarație a Statelor Unite din 8 mai care părea să atribuie victoria asupra Germaniei naziste în 1945 Statelor Unite și Marii Britanii. “În ajunul unei sărbători sacre, oficialii americani nu au avut curajul și dorința de a sugera cel puțin rolul indubitabil și pierderile colosale pe care Armata Roșie și poporul sovietic le-au adus în numele întregii umanități”, se arată în declarația rusă. (Radio Free Europe)

Uniunea Europeană şi Regatul Unit urmează să desfăşoare o nouă rundă de negocieri asupra unui acord comercial post-Brexit, începând de luni şi până vineri, prin videoconferinţă. Este a treia serie de consultări, după ce primele două au înregistrat puţine progrese, Bruxellesul, prin negociatorul său Michel Barnier, acuzând Londra că refuză să se angajeze serios în discuţii. Regatul Unit a părăsit UE la sfârşitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, o perioadă de tranziţie rămâne în vigoare până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că foarte puţin s-a schimbat în ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi a britanicilor. (Agerpres)

Atât China cât şi Statele Unite au susţinut un proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU referitor la combaterea noului coronavirus şi este “şocant şi regretabil” că Washingtonul s-a răzgândit vineri, transmite duminică Reuters citând aprecierile unui diplomat chinez acreditat la New York. “Statele Unite au fost de acord cu textul de compromis şi este şocant şi regretabil că şi-au schimbat poziţia”, a declarat diplomatul chinez sub protecţia anonimatului, adăugând că Beijingul a susţinut proiectul de rezoluţie. Un diplomat american a respins acest comentariu, spunând că nu a existat un acord din partea SUA asupra textului propus. (Agerpres)

În cazul în care va fi dezvoltat un vaccin împotriva COVID-19, răufăcătorii vor încerca probabil să exploateze volumul mare de cerere inundând pieţele cu medicamente contrafăcute, a avertizat directorul Interpol, Jurgen Stock. Jurgen Stock a atenţionat într-un interviu acordat agenţiei de presă germane asupra unei creşteri drastice a comerţului ilegal cu produse medicale contrafăcute, odată ce va apărea la orizont un vaccin sau un tratament anticoronavirus. Ca indiciu a ceea ce s-ar putea întâmpla, deja au apărut pe pieţe echipamente de protecţie personală necertificate, inclusiv măşti faciale, sau produse contrafăcute destinate dezinfectării mâinilor, a explicat directorul Interpol. (Agerpres)

Sursă foto: Debating Europe

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și