Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Agregator / True Story Project

Breaking Fake News! #3: Rescrie Rusia istoria celui de-al Doilea Război Mondial?

Al treilea episod al emisiunii Breaking Fake News despre Rusia, difuzat duminică, 28 iunie, de la ora 16:30, pe TVR1, în care Marian Voicu i-a avut invitaţi pe dr. Cosmin Popa, cercetător științific, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” și lector. univ. dr. Igor Casu, Universitatea de Stat din Republica Moldova.

Liderii autoritari au o slăbiciune pentru istorie. Pentru a-și justifica acțiunile din prezent, aleg să rescrie trecutul. Pentru Federația Rusă, nu doar viitorul este imprevizibil ci și trecutul. Kremlinul afirmă astăzi că Polonia este vinovată de începutul celui de-al Doilea Război Mondial, că Pactul Ribbentrop-Molotov a fost legitim, că Basarabia a fost eliberată nu ocupată, iar vinovăția pentru masacrul de la Katyn începe să se relativizeze.

Rescrie Rusia istoria celui de-al Doilea Război Mondial pentru a-și justifica agresiunea împotriva Ucrainei?

 

 

Toate drepturile de proprietate intelectuală aparțin #TVR. TVR a conferit acordul către True Story Project pentru a prelua acest conținut. 

Sursă foto: BBC

#Te-ar mai putea interesa și