Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Analize / True Story Project

Avem nevoie de un Program de Recuperare a Parteneriatului SUA-Europa pentru a ieși din criză

Articol scris de James Jay Carafano și Ian Brzezinski și publicat în The Hill
Tradus integral de True Story Project

Acum este momentul ca toate democrațiile să stea împreună și conducerea americană să strălucească.

Economia SUA nu se poate recupera în totalitate decât dacă prietenii și aliații noștri străini se vor recupera și ei la rândul lor. Mai mult, o revenire comună la prosperitate economică este esențială nu numai pentru bunăstarea oamenilor noștri, ci și capacitatea lumii libere de a rezista în această epocă a competiției de mare putere. Și în scopuri strategice, precum și pentru performanțe economice, niciun parteneriat nu este mai important pentru viitorul Americii decât comunitatea transatlantică.

Perturbarea economică indusă de pandemie în zilele acestea nu are precedent. Aceasta nu este o depresie. Nu este o recesiune. Aceasta este o suprimare în care actele voluntare de atenuare a răspândirii COVID-19 au ras din PIB-ul tuturor țărilor. Răspunsul la pandemie a perturbat comerțul, călătoriile și investițiile, a lovit companiile mici și a trimis șomajul la un nivel uriaș.

Cel mai bun remediu pentru toate aceste boli este refacerea afacerilor și încurajarea oamenilor liberi să se asocieze pe piețele libere. În acest scop, avem nevoie de un program de recuperare a parteneriatului SUA-Europa. Acesta ar semnala lumii că această comunitate transatlantică revine mai puternic ca niciodată.

Nu vorbim despre o a doua iterație a Planului Marshall. După cel de-al Doilea Război Mondial, Europa era în bucăți. Nu este cazul astăzi. Ambele continente au sectoare private vibrante, centre de inovare și potențial de neegalat. Nu vom începe de la zero.

Mai degrabă, Programul de Recuperare a Parteneriatului SUA-Europa ar concentra energia și atenția internațională pentru a valorifica capacitățile instituțiilor existente, inițiativele în desfășurare și sectorul privat. Guvernele participante ar conduce programul prin eliminarea birocrației și realizarea investițiilor strategice. Inițiativa rețelei Blue Dot ar putea servi drept ghid util pentru investiții.

Iată câteva componente care ar putea fi grupate.

Începeți cu inițiativa Three Seas. Europa Centrală ar putea fi un element important pentru repornirea economiei europene. Dezvoltată de țările Europei Centrale, Inițiativa Trei Mări este concepută pentru a îmbunătăți infrastructura nord-sud a regiunii, folosind puterea capitalului privat. SUA au convenit deja să facă investiții în valoare de până la un miliard de dolari în proiecte de infrastructură energetică.

SUA ar trebui să ia în considerare dublarea investițiilor sale, extinzându-le pentru a include infrastructura fizică și digitală. Washingtonul și Berlinul ar trebui să ia în considerare parteneriatul în investiții, dacă toate țările care beneficiază direct de inițiativă contribuie, de asemenea, la Fondul de Dezvoltare Three Seas. Între timp, Europa Centrală ar trebui să caute modalități de lărgire a programului prin aducerea Ucrainei și a Balcanilor de Vest.

Construiți un consorțiu 5G de piață liberă. SUA au interesul de a promova alternative credibile la eforturile Huawei de a acapara piața europeană 5G. Dominanța gigantului chinez al telecomunicațiilor ridică o serie de preocupări, inclusiv grave riscuri de securitate națională. Tehnologii 5G sigure există atât în ​​SUA, cât și în Europa. O opțiune ar putea fi ca SUA și alte țări să facă parteneriate în oferirea de subvenții competitive pentru a ajuta sectorul privat să-și perfecționeze tehnologiile, astfel încât acestea să fie în mod clar superioare celor de la Huawei, contribuind la o recuperare în timp ce elimină o amenințare la adresa securității.

Finalizați Acordul de Liber Schimb între SUA și Marea Britanie. Un acord de liber schimb dintre SUA și Marea Britanie nu va fi benefic doar pentru cele două țări, ar cataliza creșterea comerțului în întreaga comunitate transatlantică. Negocierile încete trebuie să prindă viteză. Cu cât decurge mai repede această inițiativă, cu atât vor apărea mai multe oportunități economice.

Urmăriți o agendă realistă privind comerțul dintre SUA și UE. Este timpul să opriți dezbaterile despre tarife și să începeți să discutați oferte reciproc avantajoase. Washingtonul trebuie să-și retragă taxele impulsive asupra importurilor europene și să înceteze amenințările împotriva industriei auto din Europa. UE trebuie să devină mai puțin rigidă în ceea ce privește armonizarea reglementării, mai flexibilă cu agenda sa verde; trebuie, de asemenea, să lucreze la reducerea barierelor în formarea afacerilor. În loc să caute să construiască un acord masiv și cuprinzător, care nu ar putea fi niciodată finalizat, ambele părți ar trebui să se concentreze pe crearea unor oferte mai mici, specifice problemelor existente, care vor produce un impact real. Un obiectiv principal ar trebui să fie comerțul digital.

Reanimați călătoriile aeriene transatlantice. Avem nevoie de un plan de acțiune comun pentru restabilirea călătoriilor comerciale între SUA și Europa, folosind aeroporturi care pot asigura verificarea medicală pentru zborurile internaționale.

Da, lumea este încă stăpânită de o pandemie. Dar lumea liberă trebuie să se pregătească pentru viață după ce dezastrul trece. Timpul pentru acest plan este acum.

James Jay Carafano este Vicepreședinte la Heritage Foundation, unde coordonează cercetări în probleme de securitate națională și relații externe. Ian Brzezinski este Senior Fellow al Scowcroft Center for Strategy and Security ce aparține Consiliului Atlantic. El este fost Secretar-A djunct al Apărării pentru politicile NATO și europene.

Sursă foto: German Marshall Fund

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și