Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Video / True Story Project

Dezbatere stil Oxford: Ar trebui să câștige Trump alegerile?

True Story Project vă invită să urmăriți o dezbatere stil Oxford pe tema ”Ar trebui să câștige Trump alegerile?”.

Invitații noști la această dezbatere au fost:

PRO: Ben-Oni Ardelean, deputat în legislatura 2016–2020 din partea Partidului Național Liberal.

CONTRA: Radu Tudor, analist militar și jurnalist.

 

Discuția a fost moderată de Alina Inayeh, Directoare a Black Sea Trust for Regional Cooperation.

 

Ben-Oni Ardelean

 

Ben-Oni Ardelean este conferențiar universitar (Universitatea Bucuresti / ITB), Doctor în Științe Politice (SNSPA) și Doctor în Teologie (Universitate București). A urmat multiple programe academice în străinătate (Oxford, Fuller, LRS, MAF etc.), având o semnificativă activitate științifică, fiind autor sau co-autor a numeroase publicații, respectiv cărți, capitole în volume colective și zeci de articole. Pe lângă activitatea politică și academică ce o desfășoară încă din anii ’90, este activ implicat în sfera caritabilă și civică, atât la nivel național cât și internațional.

Dr. Ben-Oni Ardelean este Vicepreședinte al Partidului Național Liberal începând cu anul 2015. Între 2015-1017 a coordonat Regiunea Nord Vest (Județele: BH, CJ, SM, SJ, MM, BN), iar ulterior Congresului PNL din 2017 este Vicepreședinte PNL pe Justiție și Drepturi Cetățenești.

Dr. Ben-Oni Ardelean a fost Senator (2012-2016), Secretar al Biroului Permanent al Senatului Romaniei (2016), Secretar al Comisiei de Politică Externă al Senatului României, Președinte al Comisiei de Politică Externă a PNL.

Dr. Ben-Oni Ardelean fost ales Deputat (2016-2020), Vicepreședinte al Camerei Deputaților (2017-2018), Vicepreședinte al Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaților,  Membru în Adunarea Parlamentară a NATO, având o vastă experiență internațională și fiind bine conectat la sferele vestice de influență. Îl găsiți pe pagina de social media a acestuia.

 

 

Radu Tudor

 

Radu Tudor a acoperit Summiturile NATO încă din 1994, moderator și invitat la mai multe evenimente organizate de diverse instituții, forumuri și ONG-uri pentru apărare, securitate, informații și afaceri externe: NATO, SHAPE, Aspen Institute, German Marshal Fund și altele.

Radu Tudor este gazda emisiunii politice zilnice „Punctul de intalnire” la Antena 3 TV, partenerul CNN din România.

Premiat în 2009, 2010, 2011, 2012 și 2014 și 2015 de Asociația Română a Profesioniștilor în Televiziune (APTR).

Din 2000, Radu Tudor este corespondentul Jane’s Defense Weekly din România.

Radu Tudor este absolvent al Școlii Superioare de Jurnalism, absolvent în mass-media audio-vizuală la Facultatea de Jurnalism București, absolvent al Colegiului Național de Apărare (1995) și al Colegiului Național de Securitate (2001). Are un master în securitate națională (2007) de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

În afară de studiile jurnalistice, Radu Tudor are un fundament solid în analize privind apărarea, inteligența, relațiile internaționale. Citat în articole și studii de către US Atlantic Council, RAND Corporation, International Journal of Intelligence and Counterintelligence, Institutul de Studii Strategice – US Army War College, New York Times, BBC.

Este autorul a 4 cărți despre apărare, securitate, afaceri externe și politică. Puteți citi analize și articole scrise de el pe site-ul acestuia.

 

Alina Inayeh

 

Alina Inayeh s-a alăturat GMF în 2007 în calitate de Director al Black Sea Trust for Regional Cooperation, un proiect dedicat pentru consolidarea cooperării și încurajarea dezvoltării în regiunea Mării Negre. Alina este activă în domeniul dezvoltării internaționale și democratizării, conducând biroul Freedom House din Ucraina în 2004 și biroul NDI din Rusia între 2000 și 2003, cu accent pe educație civică și procese politice. Ea a instruit ONG-uri din Europa Centrală și de Est și din fosta Uniune Sovietică pe probleme legate de dezvoltarea și democratizarea ONG-urilor. Alina a fost un activist civic de frunte în anii 1990 în propria țară, România, și un promotor activ al sectorului ONG din țară.

Alina are licență în geologie de la Universitatea din București și un master în politici publice de la Școala Woodrow Wilson School, Princeton University.

 

Citiți mai multe despre SUA în alte analize True Story Project, precum: Cum vor influența alegerile din SUA relația cu România? și Polarizarea mass-media din SUA: între izolaționism și dezinformare.

#Te-ar mai putea interesa și