Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Ambasada americană din Bagdad lovită de rachete Katiuşa

Cinci rachete Katiuşa au căzut duminică în apropierea ambasadei SUA la Bagdad, într-unul din frecventele atacuri asupra acestei ambasade ce se repetă fără a face victime după escaladarea tensiunilor dintre Iran şi SUA. Potrivit unei surse din Ministerul de Interne irakian, cele cinci proiectile au căzut aproape de misiunea diplomatică americană, aflată în aşa-numita Zonă Verde fortificată. La rândul ei, Celula de Informare şi Securitate a guvernului irakian a confirmat că cinci rachete Katiuşa au lovit Zona Verde fără să provoace victime, dar nu a făcut nicio referire la ambasada americană. (Agerpres)

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății va organiza luni o întâlnire specială cu oficialii de la Beijing pentru a discuta despre cum să limiteze coronavirusul care a ucis 80 de persoane și a lăsat peste 400 în stare critică. În efortul de a reduce șansele de infecție în timpul celui mai aglomerat sezon de călătorie din China, oficialii au anunțat că sărbătorile de anul nou vor fi amânate până cel puțin pe 2 februarie. De asemenea, autoritățile au extins restricțiile de călătorie în întreaga țară. (The Guardian)

Președintele belarus Lukashenka a acuzat Moscova că face presiuni asupra țării sale pentru a fuziona cu Rusia și a promis că nu va lăsa niciodată acest lucru să se întâmple. Lukashenka, vorbind pe 24 ianuarie lucrătorilor de la o fabrică de hârtie din estul Belarusului, a criticat Rusia, principalul furnizor al țării de petrol și gaze naturale la preț redus, pentru că a exploatat nevoia Belarusului de livrările de petrol pentru a forța țara să fie „dizolvată” în Rusia. (Radio Free Europe)

China, care în urmă cu un deceniu încă era dependentă de importurile de arme, este acum al doilea cel mai mare producător de armament, potrivit unui raport al Institutului de Cercetare privind Pacea Internaţională de la Stockholm (SIPRI). Ţara, ale cărei date rămân greu de accesat, este în faţa Rusiei, aflată pe locul trei, dar rămâne în urma Statelor Unite. (Agerpres)

Președintele Zelensky a declarat că Ucraina intenționează să recupereze toate teritoriile ocupate temporar din Donbas și Crimeea. „Nu considerăm rezolvarea unui conflict fără a ne reface integritatea teritorială. Avem o țară foarte mare. Sunt câteva milioane de ucraineni acolo. Acesta este un precedent serios pentru întreaga lume că acest lucru se poate întâmpla. Dacă nu ne recuperăm teritoriile, sunt sigur că acesta nu va fi ultimul caz”, a declarat șeful statului ucrainean. (Ukrinform)

Sursă foto: Reuters

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și