Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Brexit a primit aprobarea finală de la Parlamentul European

Membrii Parlamentului European au susținut în mod covârșitor condițiile de plecare a Marii Britanii din UE. Deputații au ratificat Acordul privind retragerea Brexit cu 621 de voturi pentru 49 de voturi, în urma unei dezbateri emoționante la Bruxelles. Câțiva eurodeputați britanici au spus că speră ca Marea Britanie să revină cândva, deși Euroscepticii, inclusiv Nigel Farage al Partidului Brexit, și-au folosit discursurile finale pentru a critica UE. Marea Britanie urmează să părăsească blocul vineri la ora 23:00 GMT. (BBC News)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat relaţia sa personală cu preşedintele Trump şi i-a atenţionat pe palestinieni că nu vor avea niciodată o înţelegere mai bună decât cea propusă de Administraţia. “Cred că, în timp, ei vor vedea că aceasta este ocazia vieţii pentru Israel, pentru palestinieni şi pentru pace”, a declarat Netanyahu. (Agerpres)

Armata israeliană a anunţat miercuri seară că îşi va consolida prezenţa în Cisiordania şi în apropiere de Fâşia Gaza, la o zi după anunţarea proiectului american pentru Orientul Mijlociu. “După o evaluare a situaţiei, s-a decis consolidarea diviziunilor noastre din Iudeea şi Samaria (denumire dată de autorităţile israeliene în Cisiordania) şi Gaza cu trupe de luptă suplimentare”, a indicat armata într-un comunicat. (Agerpres)

Departamentul de Trezorerie al SUA s-a alăturat Uniunii Europene și Canadei pentru a impune noi sancțiuni Rusiei ca răspuns la „agresiunea continuă a Moscovei față de Ucraina și tentativa de ocupare a Crimeei”, se arată într-un comunicat de presă. În total, opt persoane fizice și o companie feroviară cu capital privat se confruntă cu măsuri restrictive sub formă de înghețare a activelor în Statele Unite. (Radio Free Europe)

Comisia Europeană a emis îndrumări cu privire la 5G și rolul pe care furnizorii „cu risc ridicat” ar trebui să-l joace în rețele. Europa a făcut presiuni pentru a limita rolul Huawei-ului, după ce SUA și-au exprimat îngrijorarea că echipamentul chinez ar putea fi folosit pentru spionaj. Statele membre ar trebui să convină asupra celei mai bune modalități de a-și asigura rețelele 5G până la 30 aprilie, a spus CE. (BBC News)

Sursă foto: The Spectator

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și