Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Fake News Mondenus / Thomas Briot

Accidentul lui Selly

CONTEXT

În august 2020, România TV arăta imagini cu un accident în care ar fi fost implicat vloggerul Andrei Șelaru, mai bine cunoscut sub numele de Selly: „Selly, un nou accident de circulație după ce și-a distrus bolidul de 70.000 de euro”, a titrat televiziunea.

Sursă foto: G4Media

 

Știrea a fost preluată de presa mainstream românească: Liberatea, Digi24.

DE CE E FALS? 

O dată ce știrea era răspândită în tot peisajul mediatic românesc, vloggerul a dezvăluit că imaginile erau de fapt fabricate de el: Selly a vrut să arate cum funcționează presa «copy-paste», care reia informații fără să le verifice.

Așadar, Selly explică într-un video postat pe canalul lui YouTube cum toată presa din România a scris despre accident fără să îl contacteze pentru a verifica știrea.

G4Media a adăugat că știrea nu a fost reluată doar de platforme specializate în știri mondene senzaționaliste, ci de jurnaliști cu experiență, lucrând în emisiuni mai «savante».

#Te-ar mai putea interesa și