Facebook a anunţat miercuri că a suspendat o reţea de conturi utilizate de serviciul de informaţii al armatei ruse pentru a difuza conţinut fals online având ca ţintă Ucraina şi alte ţări din Europa de Est. ”Cu toate că persoanele din spatele acestei reţele au încercat să îşi ascundă identităţile şi poziţia, investigaţia noastră a descoperit legături cu serviciile de informaţii militare ruse”, arată un comunicat al Facebook. (News.ro)

Informații de la reuniunea Miniștrilor de Apărare a țărilor membre NATO:

  • Miniştrii apărării din statele membre ale NATO au ajuns la un acord privind extinderea misiunii de instruire în Irak, a anunţat miercuri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. Stoltenberg a precizat că NATO va prelua unele activităţi de instruire de la coaliţia condusă de SUA împotriva Statului Islamic. Decizia nu presupune neapărat creşterea efectivelor occidentale din Irak. (Agerpres)
  • Trupele germane desfăşurate în Irak au un ”mandat clar” din partea parlamentului de la Berlin de a acţiona ca misiune naţională şi nu sub umbrela NATO, a declarat miercuri Ministrul german al Apărării Kramp-Karrenbauer. Oficialul a făcut această declaraţie la sosirea la reuniunea miniştrilor apărării din statele NATO, care a început la Bruxelles. (Agerpres)
  • Spania a anunţat miercuri că este gata să întărească misiunea NATO din Irak prin punerea la dispoziţie a unei părţi din contingentul său angajat în coaliţia internaţională împotriva grupării jihadiste Statul Islamic “dacă autorităţile irakiene îşi dau acordul”. “Spania acceptă ca într-o primă fază, trupele noastre, care se află la Besmayah, în apropiere de Bagdad, să fie plasate sub egida NATO”, a anunţat Ministrul spaniol al Apărării Robles. (Agerpres)
  • NATO a făcut apel miercuri la talibani să-şi demonstreze angajamentul pentru soluţionarea conflictului din Afganistan şi încetarea violenţelor, a doua zi după un atac mortal la Kabul. “Talibanii trebuie să facă dovada voinţei şi a unei capacităţi reale de a diminua violenţa”, a cerut secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. (Agerpres)

Incidentele de propagandă de tip white supremacy răspândite în SUA au crescut cu 120% în 2019, potrivit Ligii Anti-Defăimare (ADL). A fost al doilea an în care circulația afișelor și bannerelor rasiste și naționaliste a fost mai mult decât dublată, a spus grupul de monitorizare. Un grup din Texas a fost responsabil pentru două treimi din toată propaganda. ADL a constatat că propagandiștii supremației albe au organizat 20% mai puține evenimente, „preferând să nu riscă expunerea” către public. (BBC News)

Încrederea rușilor în președintele Vladimir Putin a scăzut în ultimii doi ani, potrivit unui nou sondaj, ajungând la cel mai redus nivel din 2013, anul după ce a revenit la președinție. Aproximativ 35% dintre respondenți au spus că au încredere în Putin mai mult decât în alte figure politice din Rusia, potrivit sondajului, o scădere masivă de la 59% în noiembrie 2017. (Radio Free Europe)

Sursă foto: TechJuice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here