Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici! Verifica Menajeria de Fake News Apasa Aici!
close_icon
#Buletin de știri / True Story Project

NewsDigest: Facebook a suspendat conturi ale spionajului militar rus

Facebook a anunţat miercuri că a suspendat o reţea de conturi utilizate de serviciul de informaţii al armatei ruse pentru a difuza conţinut fals online având ca ţintă Ucraina şi alte ţări din Europa de Est. ”Cu toate că persoanele din spatele acestei reţele au încercat să îşi ascundă identităţile şi poziţia, investigaţia noastră a descoperit legături cu serviciile de informaţii militare ruse”, arată un comunicat al Facebook. (News.ro)

Informații de la reuniunea Miniștrilor de Apărare a țărilor membre NATO:

Incidentele de propagandă de tip white supremacy răspândite în SUA au crescut cu 120% în 2019, potrivit Ligii Anti-Defăimare (ADL). A fost al doilea an în care circulația afișelor și bannerelor rasiste și naționaliste a fost mai mult decât dublată, a spus grupul de monitorizare. Un grup din Texas a fost responsabil pentru două treimi din toată propaganda. ADL a constatat că propagandiștii supremației albe au organizat 20% mai puține evenimente, „preferând să nu riscă expunerea” către public. (BBC News)

Încrederea rușilor în președintele Vladimir Putin a scăzut în ultimii doi ani, potrivit unui nou sondaj, ajungând la cel mai redus nivel din 2013, anul după ce a revenit la președinție. Aproximativ 35% dintre respondenți au spus că au încredere în Putin mai mult decât în alte figure politice din Rusia, potrivit sondajului, o scădere masivă de la 59% în noiembrie 2017. (Radio Free Europe)

Sursă foto: TechJuice

#Ultimele buletine de știri

#Te-ar mai putea interesa și